Poradna Inkoust Epson T6641 Black - originální

Autor: David TB | Vloženo: 17.04.2021 000 14:57 | Témata: Poradna Inkoust Epson T6641 Black - originální

David TB

David TB

Lze použít do konkurenční tiskárny?

Dobrý den. Můj dotaz nepíši z důvodu toho, abych dělal reklamu, ale abych se zeptal na následující.
Vlastním super tiskárnu od Brother, ovšem jeho černý inkoust se mi nezdá dostatečně pigmentovaný (na papíře působí sice tmavě, ale je to taková hodně tmavá šedá než černá).
Co jsem viděl u kamaráda, který má tiskárnu i inkousty od Epson, černá je na papíře skutečně černá a není to papírem, neboť používá papíry stejné.
Rád bych tedy nahradil inkousty od Brother za jiné, lepší, pigmentovanější černou. Myslíte, že lze použít Inkousty od Epsonu do tiskárny Brother MFC-T910DW?

Děkuji

  • 18. dubna 2021 - Oficiální zástupce obchodu InkTec CZ s.r.o.

    Dobrý den,

    jak jste přišel na to, že Brother používá pigmentový inkoust? Pokud je mi známo a z našich vlastních zkušeností víme, že Brother používá inkousty typu Dye. Můžete zkusit použít inkoust typu pigment, ale určitě ne ty určené pro tiskárny Epson, ale spíše pro Canon nebo HP: Obecně ale nedoporučuji vzhledem k velikosti kapky, kterou Brother používá, je poměrně velká šance, že se hlava postupně ucpe a půjde do sběrného dvora. Pokud vám jde o dolívací kvalitní foto pigmentovou tiskárnu, pak ve formátu A4 je to tuším Epson L805.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • David

      18. dubna 2021 - David

      Dobrý den. Vůbec jsem nepsal, že Brother používá pigmentovaný inkoust, psal jsem, že je černý inkoust od Brother málo “pigmentovaný”, myšleno tak, jak jsem psal - tedy že černá na papíře není skutečně černá, ale spíše velmi tmavé šedá. Všimnul jsem si toho ihned jakmile jsem porovnal vytisknuté dokumenty z mé dřívější velmi staré tiskárny Canon a současné Brother. I při nastavení černého tisku a zvýšení kontrastu po zaschnutí není černá tolik černá, jak je například u canon a epsonu. Jde mi čistě a pouze o lepší černý inkoust, který bude v realu opravdu černý (v uvozovkách tedy pigmentovaný). Snad si rozumíme :). Zkrátka nejsem spokojený s černou od brother, ačkoliv je tiskárna velmi kvalitní, černý inkoust mě‭ zklamal. Děkuji za pomoc a radu.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.